Bok

VANDRA GRÖNA BANDET: EN GUIDEBOK OCH RESESKILDRING GENOM DEN SVENSKA FJÄLLKEDJAN

”Föreställ dig ett landskap med karga fjälltoppar, kritvita ripor och norrsken som dansar på himlen. Se hur vinter övergår i sommar och hur de små renkalvarna växer till sig för att på hösten ha utvecklats till stora barn. Den ständigt plingande telefonen och alla vardagliga måsten har bytts ut till en harmonisk tystnad. Du befinner dig på en resa. Du är i fjällvärlden.

Denna verklighet upplevde tvillingarna och fjällfararna Erika Nilsson-Waara och Linnea Nilsson-Waara år 2016. På resan såg systrarna hur fjället charmar oavsett tid på året och de fick uppleva platser som de aldrig ens hade kunnat drömma om.

I den här boken delar de med sig av sin vandringsresa på 138 mil, Gröna bandet, som innebär att du, för egen kraft och utan avbrott, ska ta dig mellan Sveriges nordligaste punkt Treriksröset och Grövelsjön i Dalafjällen. Vidare skildras även den populära vandringsleden Kungsleden, som utgör en del av deras färdväg.

Tvillingarna bjuder på personliga upplevelser varvat med fakta och utbildning för dig som ämnar att göra hela eller delar av Gröna bandet, samt andra kortare eller längre fjällturer. Den är också riktad till dig som söker inspiration och vill utveckla dina fjäll- och friluftskunskaper. Boken berör flertalet områden som kommer att underlätta din planering av färdväg, utrustning, kosthållning, träning, säkerhet och mycket mer.

Häng med på deras resa!”


BEställning av böcker

» För beställning av ett större antal böcker, vänligen kontakta oss!

» Är du privatperson och vill beställa boken hänvisar vi dig till Adlibris, Bokus eller CDON.

För dig som har läst boken tar vi tacksamt emot feedback och frågor.

Boken hoppas vi ska ge inspiration och en längtan till att besöka fjällvärlden på ett tryggt och vårdande sätt.