Varför Skåneleden

Vår svenska natur är både vacker och varierande. Det bästa är att den ofta finns inom räckhåll för de flesta. Vår Allemansrätt ger oss dessutom möjlighet till att på ett respektfullt sätt, upptäcka och besöka naturen, vilket inte alltid är en självklarhet i andra delar av världen.

Hur kommer det sig då att vi Lulebor har beslutat oss för att göra ett 100 mil långt löpäventyr längs Skåneleden i sommar? Den ligger ju inte precis bakom knuten. Oscar härstammar nämligen från Skåne och vi har redan testat på att både vandra och springa längs några kortare stråk av leden. Vi bokstavligen förälskade oss direkt i dess vyer och vandringsunderlag som den erbjuder. Nu vill vi se ännu mer och visa dig vad vi får se med våra ögon.


Till vardags arbetar vi båda med träning och hälsa. Därtill är vi passionerade löpare som gärna tar oss an utmaningar med ingredienser av friluftsliv och upplevelser, där kroppen får vara i rörelse. Vi hoppas att genom denna resa kunna ge dig värdefulla tips på hur du tränar och förbereder dig inför en långtur i löparskor.

Vi hoppas att du följer oss hela vägen från start och in i mål!

 

/Erika och Oscar.