Året som gått

När vi tittar tillbaka på 2018 sammanfattar vi det med orden tacksamhet, lycka, utmaning och fantastiska upplevelser. Det är nu ett halvår sedan vi avslutade våra två långturer; Paddlingen längs Nordens längsta vattenväg och löpningen/vandringen längs hela Skåneleden.

Så här i efterhand känner vi oss väldigt tacksamma att vi hade möjligheten att kunna genomföra turerna och att de blev så pass bra och lyckade. Många månader av förberedelser och träning ligger alltid bakom, utan att veta hur den faktiska upplevelsen kommer att bli. Och det är ju såklart tjusningen med att bege sig ut på obeprövade turer. Att veckla ut kartan på köksbordet och drömma sig bort, planera färdvägen, upptäcka och uppleva nya platser, möta människor, prova på nya smakupplevelser, se fiskarna vaka och att bada i solnedgång.

Sommaren 2018 paddlade Niclas, Storm och Linnea Nordens längsta vattenväg, 805 km från Härjedalen till Göteborg. Foto: Amanda Thorén

Oscar och Erika sprang och vandrade hela Skåneleden.

Nyfikenheten av att upptäcka vad som finns bakom nästa krök har alltid varit stark inom oss.

Förutom dessa två större ”projekt” ser vi till att få in natur och utomhusvistelse i vardagslivet. Vi besöker gärna ett naturreservat eller tar på oss längdskidorna för att åka ut i spåren. Det härliga med att vara utomhus, oavsett om det är på en längre expedition eller en ”mindre utflykt” är att det för oss inte handlar om prestation eller att man måste bevisa något. Utan helt och hållet om upplevelsen av att vara ute på tur och att man anpassar vistelsen efter sina (eller gruppens) förmågor. Vi tror att denna ”sköna” inställning kan härledas till kontrasten från vårt tidigare liv när vi spelade fotboll och fokus var på att prestera och att vinna matcher. Allt har sin gilla gång – eller hur man nu brukar säga.

Små vardagsutflykter är minst lika viktiga för oss. Foto: Linnea Nilsson-Waara

Nyfikenheten och upptäckarlusten finns alltid inom oss. Ju mer vi lär oss om naturen desto enklare är det att öppna upp ögonen och se saker man inte sett förut. Foto: Linnea Nilsson-Waara

 

Vi vill önska er ett gott nytt år och hoppas att 2019 bjuder på många utflykter till både gamla och nya platser.

Hälsningar,
Linnea & Erika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s