SPOT

Här har utsidan.se sammanställt hela vår färdväg, från starten den 18/7 och uppdaterar för varje dag hur vi förflyttar oss: http://www.utsidan.se/tracklogs/view.htm?ID=1048

Klicka på länken för att följa vår resa (registrerar senaste sju dagarnas positioner): SPOT-tracker

IMG_1956

SPOT:en talar om lokalisation och kan skicka ”okej-meddelanden”, anropa assistans och i värsta fall larma internationella SOS om något skulle gå tokigt ute på fjället.


SPOT:en har flera funktioner vars främsta uppgift är att fungera som ett nödlarm utfall något skulle hända ute på fjället. Den har tre knappar varav den ena står för ”vi är okej och mår bra”, den andra står för ”vi behöver assistans omgående här ute på fjället” och den tredje skickar ett förprogrammerat meddelande till internationella SOS. Till själva SPOT:en köper man ett abonnemang som är giltigt ett år från tecknandet. Detta görs på www.findmespot.com.

Denna utmaning kommer att ställa krav på god fysik, planering, logistik och säkerhet! SPOT:en uppfyller en del av den säkerhetsutrustning som finns med i vår packning. I slutändan handlar det om att sträva efter en härlig upplevelse och välbefinnande i en både storslagen och skrämmande miljö, eftersom fjällvärlden ständigt förändras.

Hälsningar,
Erika & Linnea

 

Annonser