Stötta Kungsleden

En av världens vackraste vandringsleder

Kungsleden, som också kallas också för Sveriges kungliga vandringsled, är ett fantastiskt sätt att få se fjället ur dess främsta sida. Den anses vara en av världens bästa vandringsleder och har besökare från världens alla hörn. Just därför är behovet av underhåll extra stort, varför Svenska Turistföreningen för närvarande driver ett stödjande projekt under namnet ”Stötta Kungsleden”. Hittills har en fjärdedel fått stöd och än finns många metrar kvar att rädda.

Gåvobevis_bild_WWW_kungsleden

Fjället gör sig vackrast orörd, men samtidigt vill vi kunna vistas ute i naturen. Dess majestätiska arena med alla fjällblommor och fjälltoppar, där varje liten art har sin egen historia att berätta. Eller varför inte vada över iskalla porlande bäckar som du direkt kan dricka vattnet ur till att fascineras av den unika fjällbjörken som indikerar fjolårets snödjup.

Fjället är en rogivande och en spännande plats att befinna sig på. Därför har vi gått in och räddat 10 meter av Kungsleden. Vi tänker att ”många bäckar små” och tillsammans kan vi göra en insats för att bevara vår fjällvärld till våra efterkommande. På vår färd längs Kungsleden märkte vi av flertalet ställen som behöver restaurering, bland annat skyltning, ledkryss och upprustning av vindskydd.

Hälsningar, 
Erika & Linnea