10 km, tävling, terräng och nysnö

Det var dagens förutsättningar inför det som får ses som mitt premiärlopp i löpning. Falktouren, som tävlingen kallas, innehåller sex deltävlingar och dagen till ära genomfördes den sista etappen, varför jag givetvis passade på att delta när jag nu befinner mig i trakterna.

Morgonens syn av nyfallen snö var smått överraskande, eftersom jag som norrlänning inte direkt förväntar mig denna snömängd i Hallandstrakterna. Jag fick helt enkelt tänka om, det vill säga klä mig lite varmare än planerat för att sedan tuta och köra.

Att springa är och har i regel alltid varit en stor passion för mig. Den som någon gång har sett mig spela en fotbollsmatch kan troligen intyga i att jag verkligen älskar att springa! Nu när jag inte längre är aktiv fotbollsspelare har jag möjlighet att satsa lite mer specifikt på löpning och andra träningsformer. Därför kändes det också naturligt att testa på att tävla i löpning.

Att springa ett traillopp på 10 km för första gången är rätt spännande, eftersom känslan är att det kan gå hur som helst. Visserligen kan jag tanka lite extra dagen innan med vätska och kolhydrater likt förberedelserna inför en fotbollsmatch, samt känner jag till mina fysiska förmågor relativt väl vid det här laget. Utmaningen handlar till största del om att inte känna till bansträckningen, terrängen, dess höjdskillnader och hur jag står mig gentemot de andra tävlande. Vi är alla nybörjare när vi testar något för första gången och därför gick jag in med inställningen att utgå från min egen känsla och försöka ta det som det kommer. En målsättning var i alla fall att känna att jag har gjort mitt bästa när jag väl passerade mållinjen.

Falktouren Erika

Erika i Falktourens sista etapp som innebar snölöpning i terräng

Hur gick det då i tävlingen? En hedrande tredje plats blev resultatet i dagens sista etapp av Falktouren. Den nyfallna snön innebar 10 km ständig fokus på terrängen. Halkan gav känslan av ”ett steg framåt och två steg bakåt”. Detta gjorde mig än mer beslutsam att ta mig över mållinjen. Förutom höstens ”Skoljoggen” får denna tävling alltså anses som mitt premiärlopp och vem vet – det kommer kanske mer framöver?! Jag är dessutom mäkta stolt över min stöttepelare Oscar Detmer, som själv deltog och bokstavligen krigade sig hela vägen in i mål.

På tredje plats i Falktouren

Leendet på plats efter en tredje plats!

Tack för ett väl anordnat evenemang och en härlig stämning av såväl funktionärer som publik och tävlande!

/Erika Nilsson Waara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s