Laxfiske i Jockfall

Här följer filmen från laxfisket i Jockfall. Efter många år av laxfiske i Jockfall, med många tappade laxar lyckades jag (tillsammans med duktiga fiskare) äntligen få upp denna skönhet.

Länk till filmen: Laxfiske i Jockfall

Vackra Jockfall

Jockfall är känt för att erbjuda ”laxfiske i världsklass”. Varför jag blir extra glad av att lyckas landa en firre här är för att det är extra svårt att få upp laxarna. Med ett vattenfall på 9 meters fallhöjd och därmed kraftiga strömmar blir kampen, oavsett storlek på laxen alltid riktigt tuff och många gånger omöjlig. Får laxen för sig att ”dra iväg” är det rätt så säkert att laxen lyckas undkomma. Denna gång när jag fick påslaget hade jag bestämt mig för att ha hård slirbroms och att drilla den tufft direkt från start. Drillningen tog drygt 8 min.

Jag hade en fin hejarklack på plats (som ni också får höra på filmen).

Se och njut av fighten.

Lyckosam vecka för systrarna Waara

Denna vecka har varit lyckosam för systrarna Waara. Två dagar innan min lax fick Erika landa sin första i Jockfall!


Erika med sin första lax fångad i Jockfall.

Jockfall är för övrigt ett vackert utflyktsmål. Ligger ca 4 mil norr om Överkalix.

/Linnea

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s