Presentation: Oscar Detmer Nilsson

Mitt namn är Oscar och jag kommer att springa Skåneleden tillsammans med min sambo Erika i sommar. Nedan ger jag en kort presentation av mig själv och mina tankar kring vårt projekt.

Jag är en nyinvigd Norrlandsbo som har mina rötter i Helsingborg, Skåne. För mig har löpningen alltid varit i kulisserna och mer ett verktyg för att bibehålla eller förbättra konditionen. Men på senare tid har min sambo Erika Nilsson-Waara hjälpt mig att öppna upp ögonen för löpningen och lärt mig att hitta njutningen i den. 

Att springa hela Skåneleden är mitt första stora projekt. För mig har det tidigare varit tillräckligt med sköna dagsturer, där man avslutar dagen vid en fjällstuga med bad, bastu och möjligtvis lite fiske. Att springa extremt långt, varje dag och om och om igen i 50 dagar är något jag aldrig ens hade kunnat drömma om. Så varför gör jag det då?!

För mig har löpningen blivit ett sätt att ta sig dit andra fordon inte kan ta sig. Man kan dessutom förflytta sig längre sträckor på kortare tid jämfört med när jag vandrar. Detta möjliggör att jag kan se och uppleva ännu mer, vilket är helt underbart. Hela projektet är en stor utmaning och det är just den känslan som driver och motiverar mig.

Så vad kommer jag att bidra med på den här bloggen? Mina förutsättningar är att jag helt saknar erfarenhet av långturer och jag är heller inte den mest rutinerade löparen. Därtill har jag rehabiliterat båda mina knän inför sommarens projekt. På plussidan har jag en stor dos träningserfarenhet med mig och jag arbetar även dagligen med träning som platsansvarig och personlig tränare i Luleå.

Jag har kommit en lång väg från att vara en explosiv fotbollskille till att ha blivit en långsamtgående ståltraktor, som nu ska klara av alla hinder utan att bli skadad. Mitt främsta mål är att njuta av löpningen längs Skåneleden och därför är en rustad kropp av största prioritet. Till er som känner att ni är eller har varit i mina skor så är jag ett exempel för er att följa. Jag hoppas att jag kommer bidra med inspiration, glädje och nyttig kunskap till er alla. Följ oss på vår resa!

 

Oscar Detmer Nilsson. Foto: Linnea Nilsson-Waara.

 

Tack för mig och på återseende.

 

/Oscar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s