Framme i Käringsjön

Framme i Käringsjön. Imorgon startar paddlingen. Äntligen! Foto: Mats Bentzer

Efter sju timmars färd från Sundborn, med ett kiss-, tank- och lunchstopp i Särna så har vi äntligen nått Käringsjön. Vi blev varmt välkomnade av Kerstin som bor här. Lite senare dök Per-Roger upp som hade varit ute på jobb.

Direkt vi kom fram stegade vi ner mot den lilla bäck som utgör starten på Nordens längsta vattenväg. Denna bäck har jag och Erika passerat när vi gjorde Gröna bandet men då hade jag aldrig kunnat ana att jag skulle vara tillbaka här 2 år senare för ett sådant här äventyr.

Speciella skyltar

Intill bäcken finns två skyltar, där den ena visar ”Här börjar Göta älv” och på den andra kan man se distansen till Göteborg. Om några veckor glider vi förhoppningsvis in i Sveriges näst största stad. Än har vi inte avverkat en enda meter, men imorgon tar vi första paddlingstaget. Vädret ser lovande ut.

Här följer en film från vår ankomst:

https://youtu.be/bVB_UY-qnl4

Ha det bra!

Hälsar Linnea och Niclas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s