Paddlingen dag 1: Käringsjön – Storbuddhåen, 21,5 km

Vi vaknade upp i Käringsjön till en fantastisk morgonsol och lätt bris. Temperaturen var så där perfekt som man bara kan önska. Inte för varmt och inte för kallt. Utan lagom. Vi åt frukost med svärfar Mats och vår vän Roger som änkomt kommit till Käringsjön för att fota och filma oss och önska lycka till. Vi bytte även några sista ord med Per-Roger inför vår avfärd.

Denna lilla man tycker om att gräva i lera. Inte lika uppskattat av alla i hans närhet. Foto: Linnea Nilsson-Waara

Storm får sin middag serverad vid Storbudd hån. Foto: Linnea Nilsson-Waara

Per-Roger kan ju hela Rogenområdet som sin egen bakficka. Uppvuxen och efter att ha bott där hela livet är han en stor tillgång för oss. Vi är oerhört tacksamma för den hjälp han kunde ge oss vad gäller vägval mm.

Många lyft

Idag har vi paddlat ca 21,5 km. Inklusive 7 lyft. Jag måste erkänna att bära kanoten är det absolut tyngsta. Men vad gör man… det är bara att ta ett steg i taget. På ett av lyften fick vi bära rätt så långt och då valde vi att först gå iväg med våra ryggsäckar som väger ca 18 kg och Niclas 23,5 kg.

Vi har passerat många fina håar och sjöar. Rogen var på förhand den som kan vara mest lurig pga. att den är oberäknelig med grund på oväntade ställen. Det gör att när det blåser kan det våga rätt så rejält från alla möjliga håll. Människor har t.o.m omkommit på sjön. Men en dag som denna så kände vi ingen större oro av att ta oss över sjön.

Storm trivs i kanoten

Storm har skött sig jättebra och verkar trivas med turlivet. Ibland fumlar han runt i kanoten så att det svänger, men efter en stund blir han less och lägger sig. Han är jätteduktig.

Nu ligger vi i vårt tält och mår gott av att sträcka ut våra ryggar.

Imorgon väntar ytterligare bärningar förbi några rätt så strida forsar. Det är bara att gilla läget. Förhoppningsvis tar vi oss till eller rent av förbi DNT Rövollen.

Skattning 1-5

Väder: 5

Ansträngning: 5

Vyer: 5

Lunchplats: 4

Etapp: Käringsjön – Storbuddhåen, 22 km

Paddlingen: Fantastiskt fint att stilla glida över både Käringsjön och Rogen. En hel del lyft/bärning.

Hälsningar,

Linnea

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s