Paddlingen dag 2: Storbuddhåen – Rövollen, 10,5 km

Morgonen började bra. Vi klev upp kring 6.30. Jag pysslade på i tältet med att plocka ihop all utrustning. Niclas förberedde frukosten. Mitt i allt hör jag Niclas ropa ”stanna Storm”.

Storm sköter sig bra på turen och bär sin egen packning. Men imorse var vi allt oroliga över att han var borta i 3,5 h. Foto: Linnea Nilsson-Waara

Storm smiter och blir borta i flera timmar. Niclas bestämmer sig snabbt för att gå iväg åt samma riktning för att leta efter honom. Med sig har han karta, kompass, nödsändaren och några bars. Vi gör upp en plan. Om han inte är tillbaka innan kl.15 så ska jag gå iväg själv till Svukuriset 20 km. Lämna knoten och ta hand om den vid ett senare tillfälle.

Overkligt att han är tillbaka

Efter ca 3,5 h dyker lilleman, dvs Storm upp. Det känns overkligt att se honom. Men han mår bra. Några småsår på tassarna. Niclas kommer tillbaka efter ytterligare 2 h.

Vi får i oss lunch oss paddlar iväg. Dagen består av många lyft och lining av kanoten. På två ställen går tyvärr duken på kanoten sönder. På grund av lågt vattenstånd bär vi kanoten säkerligen fler gånger än vad vi i normalfallet skulle behöva, men vissa passager försöker vi att paddla och att lina oss förbi. Många stenar som sticker upp och i princip varje varje fors vi testar att paddla så bromsas vi upp av stenar som ligger just under vattenytan. Vi får laga de små hål som har blivit med extraduken som vi har med oss.

Kanoten måste antingen bäras eller ”linas” förbi forsar. Vattenståndet är mycket lågt och när vi försöker att paddla dem fastnar vi i stenar. Foto: Linnea Nilsson-Waara

Fantastiska vyer sammanfattar dessa första två dagar. Att paddla med fjället som utsikt är som godis för ögonen. Foto: Linnea Nilsson-Waara

Framme vid DNT Rövollen

Kring kl.20.20 anländer vi till DNT Rövollen. Vi sover inne i natt. Myggen skyller inte med sin frånvaro.

Dagen har sammanfattningsvis varit tuff, både fysiskt och psykiskt. Att Storm smet iväg var det värsta, men han kom tillbaka. Vad gäller själva paddlingen har den varit lite mer spännande än vad den hade behövt vara. På ett ställe höll dessutom kanoten på att välta och tog in vatten. Vi är rätt så möra. Imorgon siktar vi på att ta oss till Femunden.

Att bära kanot har blivit vardag på denna etapp. Foto: Stugvärden i DNT Rövollen.

Ansträngning: 5

Vyer: 5

Väder: 5

Lunchplats: 3

Sträcka: Storbuddhåen – DNT Rövollen, 10,5 km

Paddlingen: Svårpaddlat förbi forsarna pga lågt vatten. Jättefint på Övre och nedre Roasten.

Ha det bra

Linnea & Niclas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s