Presentation: Linnea Nilsson-Waara

Nu är det min tur att ge en närmare presentation av mig själv och vad det är som lockar med att paddla Nordens längsta vattenväg. Från Härjedalsfjällen till havet utanför Göteborg, en sträcka på totalt 73 mil. Denna tur kommer jag att genomföra sommaren 2018 tillsammans med min sambo Niclas Bentzer och förhoppningsvis vår hund Storm (om han vill följa med 😉).

Ni har tidigare fått läsa om mig och min tvillingsyster Erikas resa i Australien och Nya Zeeland, samt vårt senaste projekt som innebar att vi var ute på tur i nästan tre månader och färdades totalt 200 mil på skidor, i löparskor och i vandringskängor. Dessa händelser har resulterat i minnen för livet och något som har påverkat var jag står idag.

2016 genomförde Linnea och Erika skidåkning längs Kungsleden (Hemavan – Abisko), vandrade Gröna bandet (Treriksröset till Dalarna) och besteg den högsta toppen i varje fjällandskap. Detta resulterade i 200 mil av fantastiska naturupplevelser.

”De fotbollsspelande tvillingsystrarna”

Först lite kort bakgrund.

De flesta känner nog mig som en av de fotbollsspelande tvillingsystrarna. Älvsby IF är min moderklubb och jag har även gjort säsonger i Infjärdens SK, Piteå IF och slutligen i Sunnanå SK. Alla klubbarna ligger mig varmt om hjärtat och jag anser mig vara lyckligt lottad att ha fått möjligheten att spela fotboll så pass länge. Vid 27 års ålder blev jag tyvärr tvungen att avsluta karriären – detta var inte helt självvalt utan berodde på många år och omgångar av knäskador (främre korsband) med påföljande rehabilitering och återgång för att återigen börja om med samma procedur. Mitt idoga satsande på fotbollen har gjort att andra intressen har fått stå åt sidan, förutom vistelse i naturen och framför allt med ett fiskespö i handen. Detta var en stor anledning till att jag valde att sadla om från mitt sjukgymnastyrke till att utbilda mig till fjäll- och äventyrsledare.

Fotbollen har alltid varit en stor del av Linnea och Erikas liv. Foto: Från artikel i Piteå-Tidningen

 

Linnea gillar natur och friluftsliv i alla former. Fisket är något som har funnits med sedan barnsben.

 

Utveckla friluftslivet

Just nu bor vi i Östersund och jag har fram tills för några veckor sedan jobbat åt Östersunds kommun med ett roligt och viktigt uppdrag som handlade om att utveckla friluftslivet. Efter några år på vift så går flyttlasset ytterligare norrut och i maj flyttar vi till Skellefteå. Där har jag fått ett nytt jobb som projektsamordnare för ett Arvfondsprojekt som handlar om att få flickor med olika etnisk bakgrund föreningsaktiva och hitta/skapa en modell för projektets fortsatta överlevnad.

Två månader kvar till paddlingsstart

Med bara två månader kvar till första paddlingstaget är vi nu i full gång med förberedelserna. Både jag och Niclas känner oss hyfsat rutinerade på det här med förberedelser inför långturer. Dock kommer detta att bli vår första långa paddlingstur. Detta är något som vi har pratat om under en längre tid och Niclas sådde fröet för ca 2 år sedan. Vad som lockar till att vara ute på tur är svårt att beskriva med ord. Den enkla förklaringen är att det är en härlig känsla att få umgås med naturen, leva enkelt, koppla bort vardagen och bara vara här och nu. Jag har kommit på mig själv att jag med åren har ändrat mitt perspektiv på vad som är semester. Förr handlade det mer om att ligga i en solstol, äta frukter och bada vilket såklart kan vara skönt, men idag väljer jag hellre att spendera semestern cyklandes på Gotland eller bege mig ut på en 3-dagars fjällskidtur. Som tur är har jag en sambo som är likadan.

Om två månader påbörjar Niclas och Linnea sitt paddlingsäventyr från Härjedalsfjällen till Göteborg. Foto: Roger Strandberg

 

Kuriosa: Kälkåkning är min nya sport

Det är aldrig för sent att börja med en ny idrott. Det här med kälksport verkar vara min grej. Förra helgen var jag med i den sista deltävlingen i Snowracer cup och vann totalcupen bland damer senior. I våras tävlade jag i SM i alpinrodel och är i skrivande stund 8:e bästa dam i Sverige (av totalt tolv tävlanden då). Vi får se om jag satsar mot SM i Sundsvall nästa år.

I våras ställde Linnea upp i SM i alpinrodel. Foto: Roger Strandberg

 

Nordens längsta vattenväg kommer bli en riktig utmaning och jag ser verkligen fram emot att få spendera sommaren på vattnet.

Hälsningar,
Linnea

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s