Välta med en kanadensare

Vad händer om vi skulle välta med kanoten? Hur tar vi oss upp igen? Hur vattenfylld blir den? Kommer den att sjunka? Frågorna är många. Det enda sättet för att få svar är att testa kapsejsa med kanoten. 

På vår paddling längs Nordens längsta vattenväg kommer vi att passera många olika typer av vattendrag. En del kommer att vara lugnare sjöar och andra kommer att vara forsar som inte ens är paddlingsbara för vår kanadensare. Risken att välta finns ändå alltid där. Väder och vind spelar roll och inför varje ny etapp måste vi alltid överväga hur säkert det är att bege oss ut på vattnet. Om vi mot förmodan skulle kapsejsa så vill vi veta hur vi ska göra för att ta oss upp igen. Dessutom är det ju skillnad mellan en kanadensare och en kajak när det kommer till ta sig upp och tömma farkosten.

Nedan följer en film som Niclas har redigerat ihop om hur vårt test av att kapsejsa med en Ally-kanot (kanadensare) gick till.

 

image1

Vi undviker helst att välta med kanoten. Men om det skulle inträffa vill vi väldigt gärna veta hur vi ska göra för att ta oss tillbaka. Foto: Åsa Berglund

Hälsningar,
Linnea

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s