Löpningen dag 28-29: Inte en favorit och radioprat

DAG 28: Just nu befinner vi oss på Ås-Ås-leden. Gårdagens sträcka gick från Brännestad till Ekerödsrasten och resulterade i 23 km av snåriga skogspartier och grusvägar.

Etappen blev inte en av våra favoriter p.g.a. de rätt igenvuxna stigarna och fallna träd som vi ofta möttes av i kombination med att vi ofta kom av leden. Vid ett ställe blev vi jagade av två hästar, som inte tyckte att vi var välkomna i deras hage.

Vissa partier är det igenväxt och då är det bara att ta sig igenom. Foto: Oscar Detmer Nilsson.

Vindskydd i Timan låg i en tyst och fin bokskog. Foto: Erika Nilsson-Waara.

Mitt i all frustration efter kilometrar av surrande flugor i öronen, hettan och en svidande känsla i kroppen efter alla brännässlor, springer en hel familj av dovhjortar rakt framför våra ögon. Där och då glömmer vi bort allt elände och humöret är åter på topp igen. Detta är magin med naturen!

Mitt i skogen dyker en gård upp och där frågar herrskapet om vi vill ha med oss en gurka från deras trädgård. Så gott och vilken fin gest!

Trevligt par bjöd på en gurka mitt i skogen och det tackar man inte nej till på en varm sommardag. Foto: Erika Nilsson-Waara.

Efter en mindre justering i sträckorna har vi jämnat ut distanserna, vilket har gjort att vi har återhämtat kropparna bättre. Det som dock fortsätter att göra det tufft är värmen. Risken för överhettning är väldigt stor, speciellt på sträckor där det är begränsad tillgång på vatten.

Väl framme vid dagens slutpunkt, Ekerödsrasten, står Oscars farmor och farfar och väntar in oss och det var även hos dem vi övernattade och såg Frankrike ta VM-guld.

Det blev glass när farmor och farfar mötte upp oss vid ekholmsrasten. Foto: Erika Nilsson-Waara.

DAG 29: Vilodag hos farmor och farfar. På förmiddagen blev vi uppringda av P4 Norrbotten för en intervju om vårt Skåneleden-äventyr.

Klicka på länken och spola fram till minut 16:49 för att höra radiointervjun: https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1113561?programid=275

I övrigt har vi spenderat dagen till att fylla på med material och bars inför morgondagen. Vi hann även med ett dopp i sjön tillsammans med Oscars faster och familj. Ljuvligt!

Glass i stora lass. Snart har vi testat alla smaker. Foto: Oscar Detmer Nilsson.

Imorgon tisdag kl. 09:00 möter vi upp radioreportern Jack från P4 Malmöhus, som kommer följa med oss en stund på vägen för en intervju. Det blir skoj! Lyssna gärna!

Vi ses!

/Oscar och Erika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s