Löpningen dag 1: Nu är vi igång!

Äntligen är vi igång! Första dagen på Skåneleden blev mellan Hårsjö och Åsljunga. Efter en stadig frukost och förbyggande omplåstring fick vi skjuts av Oscars pappa Tord till startpunkten.

Inom loppet av 10 min fick vi bevittna vår första smala långa slingrande… ja ni vet, en orm! Vi visste ju att vi inte skulle kunna genomföra Skåneleden utan en enda vittring på orm. Så check på den.

Distansen landade på dryga 20 km och gick mestadels på grus, asfalt och skogsstigar. De orange markeringarna är lätta att följa och det är relativt flackt att vandra. Då vi båda har brottats med diverse skadebekymmer blev det endast lite löpning och mestadels vandring idag. Vi befinner oss nu på EFS-gården och har redan hunnit med att efterbehandla kropparna efter dagens halvmara.

En plats för alla med naturen inpå knuten

Så kan EFS-gården i Åsljunga kort beskrivas. Gården är en kulturbyggnad som stod klar 1932 och har med åren blivit en samlingsplats som är öppen för alla. 150 gäster med allt från enkla vandrare, husbilsfarare, konfirmander, barnfamiljer och konferensgäster till personer med funktionshinder kan bo på gården.

Intill gården finns en trivsam bad- och fiskesjö med möjlighet till kanotpaddling, som omges av en vandringsled som ansluter till Skåneleden. Längs promenaden kan du hålla utkik efter kulturstoplar, som berättar en historia om byggnader och naturen i Åsljunga. Att komma hit är som att komma hem fastän man är borta.

Till middag har vi ätit pytt i panna och nu väntar oss en välbehövliga natts vila så att vi är fräscha inför etappen till Koarp imorgon.

Laddade vid starten i Hårsjö. Foto: Tord Nilsson.

Stilla och fridfullt. Foto: Oscar Detmer Nilsson.

Hårsjö lägerplats. Foto: Erika Nilsson-Waara.

Trivsam och vacker rastplats 10 km väster om Hårsjö. Foto: Erika Nilsson-Waara.

Vacker lövskog mellan Hårsjö och Åsljunga. Foto: Erika Nilsson-Waara.

Anrika EFS-gården i Åsljunga. Foto: Erika Nilsson-Waara.

Gunnel och Oscar vid badplatsen utanför EFS-gården i Åsljunga. Foto: Erika Nilsson-Waara.

Oscar tar en fika med Gunnel i matsalen. Foto: Erika Nilsson-Waara.

En av EFS-gårdens konferenssalar. Foto: Erika Nilsson-Waara.

På återseende!

/Erika och Oscar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s