Löpningen dag 2-3: Händelserikt på Hallandsåsen

Nu har vi avverkat ytterligare två etapper av Skåneleden. Det handlar om Åsljunga-Koarp och Koarp-Båstad.

Igår lämnade vi en fin frukostbuffé i Åsljunga för att bege oss vidare mot Koarp. Sträckan får beskrivas som djurrik, då vi bland annat skådade en huggorm, lamor, en glada, ett rådjur med dess kid, kor, hästar, getter, får och en flygande (läs: fallande) ekorre. Nu märks det att vi börjar ta oss in på Hallandsåsen, eftersom det börjar bli lite kuperat. Lunch tog vi intill ett fint stenras. Sträckan blev 27 km och vi övernattade hos underbara Stellan och Gunvi i deras fina husvagn.

Hallandsåsen innebär kuperad terräng. Foto: Oscar Detmer

Smörj in solskydd med jämna mellanrum. Foto: Erika Nilsson-Waara.

Lunchstopp vid ett fint stenröse. Foto: Erika Nilsson-Waara.

Idag är vi inne på dag tre och gjorde etappen mellan Koarp och Båstad på totalt 27 km. Den var rätt behaglig med varierad och ganska kuperad miljö. Här fick vi se olika sidor av Hallandsåsen. Östra sidan av E6:an består av mycket tät skog och skogsvägar medan västra sidan bjuder på öppna mossar, hjortron och en mäktig havsutsikt över Båstad och Mellbystrand. Idag skymtade vi även en älgko och två fästingar på Oscars ben. Fästingpincetten kom väl till användning och den rekommenderar vi starkt att införskaffa om du ska vandra i Skåne. Imorgon fortsätter vi mot Torekov.

Vindskyddet i Koarp. Foto: Erika Nilsson-Waara.

Kort paus ger bra energi. Foto: Erika Nilsson-Waara.

Hjortron finns i Skåne! Foto: Erika Nilsson-Waara.

Två fästingar hittade vi på Oscars ben idag. Foto: Erika Nilsson-Waara.

Med Båstad och havet bakom oss. Foto: Erika Nilsson-Waara.

På återseende!

/Oscar och Erika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s