Våra vandringsskor och stavar

På vår vandring genom hela den fjällkedjan har vi noga övervägt varenda pryl och vad som ska ingå i packningen. Vi försöker köra på mottot ”light AND right is right”. Lyckas man få ner packningens vikt innebär det en behagligare vandring. Speciellt när vi är igång 8-12 h varje dag. Här presenterar jag våra stavar och skor som båda är av märket Salomon. 

Stavar och skor från Salomon.

Skorna utsätts för hård prövning varje dag. Ett impregneringssprej hjälper till stt upprätthålla dess vattenavvisande fumktion.


Stavarna heter är Salomon MTN Outdoor Pole och är en fyra-säsongs-karbon-stav, vilket betyder att den kan användas både på sommar och vinter. Den kommer i fast längd och kan delas i fyra delar. Skönt handtag och även en extra gummibandsrem som underlättar att du inte ska ”tappa” staven när du tar ur den ut handfållan. Levereras med två storlekar på trugorna och kan därmed användas för tex topptur vintertid. Stavarna är väldigt lätta. Helt suveräna när man ska gå i framför allt uppförs- och nedförslut. Man får extra kraft i stegen och även stöd för att hålla kroppen upprätt vid gång med packning. Vid tex vadning över bäckar känner jag mig tryggare med stavarna. Längden på stavarna är 115 cm och vi är ca 175 cm långa. Perfekt längd enligt oss. Stavarna finns att få tag på med 5 cm intervaller. Välj absolut inte för lång stav. 

Skorna vi vandrar i är en enklare typ av känga. Influenser av en trailsko. Tanken är att vi vill ha lättare på fötterna än en läderkänga, vilket vi tycker oss ha lyckats med. Lågt/semihögt skaft. Skon heter Salomon Quest 4D 2 GTX och är en GoreTex-sko. Vi har båda väldigt smala fötter och i vanliga fall extremt svårt att hitta skor som passar. Pga  omstrukturering i planeringen levererades skorna två dagar innan vi skulle starta vår vandring från Treriksröset, vilket innebar att skorna inte blev direkt ingådda. Som tur var satt de klockrent och blev snabbt ingådda allt eftersom vi hade starta Gröna bandet. Detta är dock inget vi förespråkar, men ibland har nöden ingen lag. Förutom detta par skor har vi med oss Salomon Speed Cross 3, samt Salomon S-Lab wings. Tanken är att vi ska kunna alternera skor vid behov, ha vadarskor och även lägerskor så att fötterna får vila från kängorna. 

Trailskor för ombyte från Kängorna. Skönt vid vadning och när vi kommer fram till lägerplatsen.


Sammanfattningsvis är vi nöjda med både skor och stavar. Hittills har de tagit oss drygt 50 mil. Än återstår många fler. 

Hej från oss!

Linnea & Erika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s