Nordens längsta vattenväg: Kajaktiv stöttar oss!

Mina erfarenheter av att göra långa turer har hittills mest kretsat kring skidor, löpning och vandring. Nu väntar en långpaddling från Härjedalen till Göteborg. Både jag och Niclas gillar att paddla och vi gör det regelbundet, både kanadensare och kajak, men vi är långt ifrån rutinerade på området.

Kajaktiv i Dala-Floda. En godisbutik för den som gillar vattenaktiviteter. Foto: Linnea Nilsson-Waara

Därför känns det otroligt bra att ha Kajaktiv med i båten! Där finns inte bara utrustningen utan framförallt kunskapen om vatten och paddling. I Dala-Floda, vid Österdalälvens strand ligger butiken som ägs och drivs av James Venimore. Förutom butik hålls även kurser här och möjlighet att hyra farkoster.

James Venimore kan det mesta om paddling och har bra tålamod med alla våra frågor inför paddlingsturen. Foto: Linnea Nilsson-Waara

Kajaktiv har också en filial i paddlingsparadiset Tjörn med butik, uthyrning, guidade turer och kurser. Dit var jag under min utbildning till fjäll- och äventyrsledare och gjorde en fyra dagars paddlingstur. Ett tips ⇒ Om du har tänkt besöka Tjörn och övernatta på de små ”klipp-öarna” är det bra att ha med dig ett självstadgande tält – det finns inte många ställen att slå i tältspiken på (alternativet är i så fall att förankra tältet med stora stenar, men det blir inte lika stabilt då).

Mer om Kajaktiv. 

Hälsningar Linnea

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s