Erfarenhetsturen 2016

Detaljerna för hur ”Erfarenhetsturen 2016” skulle gå till fick vi reda på bara några timmar innan avfärd. Där gick att utläsa var vi skulle påbörja och avsluta vår färd; Idre Fjäll med målgång i Grövelsjön. På vägen skulle vi samla poäng genom att ta oss till utpekade platser och korsa strömmande vatten (inga broar fick användas).

IMG_4918

Turen inleddes med nattorientering och bestigning av Städjan. Där möttes vi av den mest fantastiska solnedgången. Foto: Johanna Bauer.

Erfarenhetsturen är en del i min utbildning till Fjäll- och äventyrsledare. I augusti påbörjade jag utbildningen och i november detta år examineras jag med förhoppningsvis ett intyg på fjälledarnormen i min hand. Just denna tur handlade om att orientera sig genom fjället, men utan kompass. Ett ytterligare direktiv var att vi inte fick ha med oss tält, varför pressening och utrustning för att bygga vindskydd fick följa med. Målgången på Grövelsjöns fjällstation skulle ske senast fredagsmorgon kl.06.30. Verkligheten blev dock en helt annan då hela tjejgänget (av vår lärare kallad ”girl power”) gjorde skäl för namnet, stånkade oss igenom nästan 80 km på 49 h och 55 min.

IMG_4909

Girl power all in uppe på Svealands högsta topp; Storvätteshågna.

Det ska tilläggas att på vägen har vi serpentinat oss fram för att nå våra waypoints; bland annat har vi bestigit Städjan och Svealands högsta fjälltopp Storvätteshågna, genomfört tre vad över åar (vi fick ej använda broar), gått 80 km, sovit i vindskydd och nästan sett en björnmamma med sina två ungar (en fyrhjulingsåkare hade sett henne åt det håll vi skulle vandra – pulsen steg litegrann).

Om några timmar anländer min syster och henne pojkvän Oscar till Grövelsjön. Här ska vi vara i några dagar och bland annat spela musik på invigningen av Fjällfararnas vita- och gröna band. Det ”bandet” som jag och Erika ska ta oss an om några veckor. Har ni vägarna förbi Grövelsjön på lördag så kom och lyssna på oss på kvällen!

Nedan följer bilder från turen:

IMG_4911

Vandring genom skog och fjäll. Foto Johanna Bauer.

IMG_4912

Efter vadet över Storån. Minimera kläder att bli blöta genom att vada så lätt som möjligt. Skor är ett måste vid vad!

IMG_4910

En av våra waypoints var Hågnlägret. Här samlade vi ihop ytterligare en poäng.

IMG_4903

Uppe på Storvätteshågna, 1204 möh. Detta var första gången jag besteg denna topp. Foto: Johanna Bauer.

IMG_4908

Målgång i Grövelsjön. Klockan är 22.55 och vi har vandrat ca 14 h just innan denna bild togs. Vi känner oss sjukt stolta och nöjda. Grymt jobbat tjejer! Nu är det slut på termin två och med lite ledighet som följd. Foto: Niclas Bentzer.

/Linnea

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s