Fiskeparadiset heter Jockfall

”Fiske i världsklass”, ”Europas bästa laxfiske” och ”närheten till naturen och tystnaden” är några av de superlativ och slogans som används om denna lilla by som ligger cirka 4 mil norr om Överkalix. I Jockfall bor cirka 30 personer, men under sommarhalvåret ökar siffran markant just på grund av fisket och utflykter till det vackra vattenfallet med sina nio meters fallhöjd. 

Här har jag och Erika spenderat många år av våra liv. Våra mor- och farföräldrar härstammar från dessa trakter och fiskeintresset kommer från vår morfar som bokstavligt talat ”levde” för fisket. Även om Jockfall klingar synonymt med lax finns flera olika sorters fiske att välja bland, samt olika vatten såsom Kalixälven (en av de få outbyggda älvar i Sverige), Ängesån, tjärnar och bäckar. Naturen bjuder även på fina vandringar och cykelstigar. Här finns även en jättefin camping som erbjuder allt från boende och servering till guidade fisketurer.

Förslag på fiske är:

  • Enhands- eller tvåhandsflugfiske i Ängesån (lax, öring, harr)
  • Tvåhandsflugfiske eller spinnspö i vikarna nedom fallet, Jockfall (lax)
  • Kastspö och flugspö nedströms Kalixälv (öring och harr)
  • Båtfiske nedströms Kalixälven (harr, lax, öring)
  • Mete/kastspö i sjö (abborre och gädda)

Tack för denna omgång Jock!

/Linnea

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s