Toppen är nådd och nu startar nästa etapp: Gröna bandet!

Vårt fjälläventyr är i full gång och i fredags började vi med att bestiga Sveriges högsta berg Kebnekaises sydtopp, 2099 möh. Starten kunde inte ha blivit bättre!

 

Färden upp och ner tog 11.5 timmar och vi måste erkänna att vi verkligen hade tur med vädret. På vägen upp var det mulet och lagom varmt, för att sedan övergå i en blå himmel med solsken alldeles lagom till det var dags för själva toppbestigningen. Vi fick en helt fantastisk dag. Pricken på i:et blev en spelning på fjällstationen, inför ett gäng taggade fjällmänniskor.

 

Nästa etapp blir att starta igång med Gröna bandet, vilket vi gör idag! Det innebär att vi ska vandra från Treriksröset till Grövelsjön i Dalarna. Känslorna är minst sagt tudelade. Att avverka cirka 130 mil fjällkedja i ett och samma svep och utan motoriserat fordon både lockar och skrämmer på en och samma gång. Vi kommer iallafall att fortsätta göra vårt bästa under de cirka två månader som vi är ute i fält. Ett tillägg i vår jakt på fjällets guldkorn är att bestiga ytterligare tre fjälltoppar (den högsta i varje fjällandskap; Storsola i sylmassivet, Helags och Storvätteshågna).

 

När vi tar de första stegen från Treriksröset beräknar vi att det ska ta oss sju dagar och 18 mil innan vi når Abisko. Vi kommer att mestadels färdas i Norge, där mobiltäckningen i princip är noll. Vår SPOT-tracker har vi alltid med oss så följ oss gärna via denna så att du kan se hur vi tar oss framåt.

På återhörande!

/Linnea och Erika

 

IMG_7920.JPGPå toppen av Sverige.

 

IMG_7938.JPGAtt göra Kebnekaise med underbart sällskap gör turen ännu mer minnesvärd. Åsa, Oscar, Linnea och Erika i en smått euforisk stund

 

IMG_7876.JPGMålgång i Nikkaluokta som ligger cirka 2 mil från Kebnekaise fjällstation.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s