Vi ska till Abisko!

Hittills har vi gjort 113 km på fyra dagar sedan vi startade Gröna bandet. Vi startade i Treriksröset med 19 kg vardera på ryggarna och har passerat Pältsa på svenska sidan. Sedan gick vi in i Norge och har då färdats genom öppna och dramatiska landskap i vackert väder. Vaden över bäckarna har gått bra och de norska obemannade DNT-hytterna håller fin standard.

Nu återstår drygt 60 km till Abisko där vi kommer att ha en välbehövlig vilodag innan vi fortsätter vidare söderut. Solen strålar och det är nästan väl varmt ute. Vi ser till att dricka ordentligt med jämna mellanrum. Nordkalottleden är ett fantastiskt landskap att vandra i och du behöver viss fysik och erfarenhet för att ta dig an denna långa sträcka. Längs leden behöver du bära med dig all mat och du kan bo i stugor längs hela denna sträcka (stugorna ligger mellan 12-25 kilometer från varandra).

På återhörande när vi har mobiltäckning igen.

Kramar
/Erika och Linnea Nilsson-Waara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s