2-manna tältet Niak, Hilleberg

Vi har sonderat terrängen på olika tälttillverkare och modeller. Tältet vi kommer att ha med oss heter Niak och är ett 2-mannatält från Hilleberg. Varför vi har valt detta tält är framför allt för den låga totalvikten (1,7 kg) och att det är självstadgande (möjliggör uppsättning oavsett terräng). Det finns lättare tält på marknaden, men då får man alltid ifrågasätta hållbarheten. Någonting måste man tulla på när grammen försvinner.Tältet är enkelt att sätta upp och liggytan känns rymlig. Absiden är på långsidan, vilket kan vara lite bökigt för den som sover innerst och t.ex. behöver kliva upp på natten. Hilleberg har dessutom sitt huvudkontor i Östersund och skulle något mot förmodan gå sönder eller att flera års användning sätter sina spår, är kontakten inom Sverige inte långt borta.

IMG_4945

Tältet vi har valt heter Niak och kommer från Hilleberg the Tentmaker.

Fakta om NIAK:
”Ett väldigt enkelt, lätt och mångsidigt tresäsongstält. Innan introduktionen gick Niak igenom över 250 vildmarksnätter – i alla typer av väder både i Skandinavien, USA, Alperna och Skottland”, skriver Hilleberg på sin egen hemsida om tältet.

Yttertältsväv: Kerlon 1000
Nettovikt: 1500 gr
Bruttovikt: 1700 gr (vårt tält väger exakt 1766 gr)
Stänger: 9 mm
Längd: 220 cm
Bredd: 120 cm
Absid: 0,75 m2 (triangelformad och 65 cm bredaste stället)

IMG_4953

Här kommer vi att trivas. Mörkgrön tältduk valdes för bättre mörkläggning (jämfört med röd).

/Linnea

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s